Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home
Smaakweb | home


                                                                                                disclaimer | adverteren |

De Vegetarische Slager

Spui 167A (tegenover het stadhuis)

2511BM Den Haag

website: www.devegetarischeslager.nl

Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag: 10.00 – 18.00,

donderdag 10.00 – 21.00, zaterdag 10.00 – 17.00, zondag 12.00 – 17.00 uur

(terug naar vlees)

(terug naar vlees)

  

Jaap Korteweg (akkerbouwer), Marco Westmaas (topkok), Rob van Haren (directeur van Kiemkracht) en Niko Koffeman (conceptmaker) staan aan de wieg van de Vegetarische Slager. Hun grote ideaal is om vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Het moet dus kloppen qua structuur, bite en smaak. Toegegeven het water loopt ons niet gelijk in de mond, maar we aten bij Marco Westmaas in Terheijde zo lekker, dat we toch gingen kijken..

Het is even wennen: hier geen toonbank met stukken vlees die voor je gesneden worden, maar een aantal  koel- en vrieskasten met inhoud.  Een greep uit het assortiment: bitterballen met vulling van lupine of van Beeter®, dat wordt gemaakt van sojameel; Brabants stoofpotje, Teriyaki, gehakt(bal), etc., het heeft allemaal de bite van vlees.

het lijkt op vlees

het smaakt naar vlees

Bij ons waren de meningen verdeeld; vegetariërs die wel van de vleessmaak houden zullen het goed vinden. Let goed op met bakken, het plakt gemakkelijk aan de pan: gebruik Tefal!

Alles is ook via de webwinkel te bestellen en wordt thuis afgeleverd.


In de Consumentengids van november '11 staat een test van vleesvervangers, waarbij een smaakpanel met o.a. de Haagse kok Pierre Wind beoordeelde dat de Terriyaki van de Vegetarische slager de lekkerste was met een testoordeel van 7,3.

In onze nieuwsbrief van oktober '12 maakten we een special over deze 'slagerij'. Wij gingen er weer heen en ons oordeel lees je in de Nieuwsbrief! Ook vegetarisch vis-eten hoort tot de mogelijkheden, want de Vegetarische viswinkel is op het zelfde adres een feit. Binnenkort vegetarische paling en andere luxe vissoorten. Wij houden jullie op de hoogte.


Puntje: op de vegetarische maandag is de Vegetarische Slager gesloten.....