Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home
Smaakweb | home

                                                                                                 disclaimer | adverteren |

Slagerij van Muijden

Prinsestraat 12

2513 CD  Den Haag

website: www.slagerijvanmuijden.nl

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur, zaterdag én zondag van 9:00 tot 17:00 uur

  

(terug naar vlees)

Slagerij Gerard van Muijden is een paar maanden ouder dan Dungelmann!! Sinds 1862. Dat zegt de slager met enige trots. Ook Hofleverancier: ja, Maxima weet wel wat lekker is...

Natuurlijk hebben wij enige proeven meegenomen: varkensrib, lamsrack en super boterhammenvlees.

Runderen: Roodbont

Van Muijden houdt zelf runderen. Ze grazen in een wei in Wassenaar: Roodbont runderen. Van mei tot november lopen deze dieren in de weide. Ze worden met zorg geslacht; de dieren ervaren tot vlak voor hun dood geen stress. Dat is goed voor de dieren, maar ook voor de kwaliteit van het vlees.

Ze worden geslacht in een slachthuis in Amsterdam en dan verwerkt in de slagerij tot heerlijke producten. Dat garandeert constante kwaliteit van het vlees! En die is hoog.

Prominent in de winkel staat sinds januari '15 een grote rijpkast. Er hangen Côtes de Boeufs te rijpen (dry-aged en ook liggen er pakjes met wet-aged rundvlees.

(terug naar vlees)

BoerenBruegel vlees

Duroc-varkens van Boeren Bruegel

Boeren Bruegel varkensvlees is vlees van een Durocvarken. Dit is een Spaans varken dat in Limburg is opgevoed. De verfijnde smaak komt door het dagelijkse rantsoen (o.a. gestoomde aardappelen, maïs van eigen teelt, kaaswei etc.) en de combinatie van het ras. Boeren-Bruegel varkensvlees is is antibiotica vrij, diervriendelijk en milieubewust gefokt. Steeds meer zie je bij De Haagse slagers varkensvlees van het Duroc-varken en we kunnen het van harte aanbevelen. Geen kiloknaller-vlees: dat willen we NOOIT meer. Zielig voor de dieren en niet te eten. Wij namen een mooie dikke varkensrib mee, die de slager vers afsneed.. en zo lekker....

op lunchtijd heerlijke broodjes!

(foto van de website van de slager)

een stuk varkensrib wordt afgesneden

de slager naast de rijpkast met een prachtige cotes de boeuf: een specialiteit voor €21,95/kilo

(foto van de website van de slager)

  

Texels lamsvlees

Het hele jaar verkoopt Van Muijden alleen vers Hollands lamsvlees van het Texels ras. Al het lamsvlees komt uit eigen slachterij. Dan weet je wat je verkoopt en dan weet je dat het goed is. Wij namen een lamsrack mee en proefden dat en kunnen het aanbevelen!

Hij verkoopt het hele beestje: lamslapjes, lamshaasjes,lamspoulet, lamshalskarbonade, lamskoteletten, lamsbout, lamsgehakt, lamsshoarma. Je kunt het lamsvlees gemarineerd, gekruid en ongemarineerd kopen.

Kalfsvlees

Moeten we nog zeggen dat het kalfsvlees ook mooie kwaliteit heeft...

Hollands kalfsvlees ook van eigen slachterij.

en nog meer....

Een eigen worstmakerij, die al veel prijzen in de wacht sleepte. Wat te denken van Franse notenworst, Haagse metworst.

Biologische kip, kaas, wild & gevogelte en ook voor de luie dagen (zondag is deze slager dus gewoon open) kant-en-klare producten die je het wel heel gemakkelijk maken gezond én goed te eten. Heerlijke broodjes voor een lunch op Smaakweb-niveau!

Voor borrels en feestjes kan er een beroep op catering worden gedaan.

Deze slager is een zelfslachtende slager; een met zorg voor de dieren