Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home
Smaakweb | home                                                                                                 disclaimer | adverteren 

Slagerij Englebert

Goudsbloemlaan 83

Den Haag

website: www.stijlslagerij.nl

openingstijden: maandag gesloten, di t/m vrijdag 8.00 tot 18.00 uur;

zaterdag tot 16.30 uur

(terug naar vlees)

Englebert is een slager met een mooi assortiment van binnen- en buitenlands scharrelvlees. Het is zeker geen doorsnee slager. Het is vlees van specifieke rassen. Liefhebbers van ‘terroir ‘en ‘biologisch’ komen hier aan hun trekken. Het assortiment in de koelvitrine is niet te vergelijken met dat van slagers in de buurt. Hij zoekt steeds naar nieuwe mesters en nieuwe rassen en dat proef je... Kijk maar eens op zijn mooie website.


Welke rassen zijn in de winkel (doorgaans) te vinden:

Heel vaak treedt de slager in de publiciteit met zijn vermaarde LIVAR-varkensvlees.

(LIVAR= Limburgs Varken). De varkens worden opgevoed bij de abdij Lilbosch in Echt. Hier kunnen ze lekker in de modder rollen! Het is dus een kloostervarken.

Het dooraderde LIVARvlees zorgt voor een heerlijk sappig stuk vlees. Bij Englebert kun je filetlapjes kopen en die met een rib eraan kopen, maar vraag ook eens naar varkensrib aan één stuk! Ook gezien: een prachtig stuk porchetta. Heerlijk met bv. risotto. Lekkere winterkost is balkenbrij, bloedworst en zult.

Er zijn mogelijkheden om zo'n varken te leren uitbenen. Vraag er maar naar. Wij deden het ook....Leuk!!

(terug naar vlees)

workshop

LIVARvarken uitbenen

rundvlees in de vitrine

linksboven: de bekroonde ribeyerollade


linksonder: jambon persillé

o.a. geserveerd in Seinpost!


rechts: een schaal canapés

Kaas: nieuw in de winkel:

De mooiste boerenkaas(Boeren Goudse Oplegkaas), die je maar kunt bedenken. Kaas waarvoor Slowfood zich sterk maakt! Het is kaas van melk uit het Groene Hart en juist met deze melk kun je kazen maken die lang kunnen rijpen(opleggen). Minimaal 21 maanden is de kaas gerijpt voordat hij wordt verkocht. De kaas die Englebert verkoopt is van Marije en Hugo van der Poel uit Rijpwetering.

Met het verkopen van kaas wil Nico het winkelcentrum Goudsbloemlaan (na het vertrek van de Kaaswinkel weer een impuls geven. En hij verkoopt alleen het allerbeste! info...www.hoevewaterrijk.nl/kaas

Daarnaast worden Boeren Leidse (van Trees van Leeuwen) en Beemster Stompetorenkaas in de winkel verkocht. (Éen van de 3 verkoopadressen in Den Haag)


Ook buitenlandse kaas is vanaf  6 maart in de slagerij te koop: van Frederic en Michel van Tricht uit Berchem (bij Antwerpen). De vader van Frederic bezoekt elke week Rungis. De van Tricht's werden in 2010 "Beste Europese Kaasaffineur". Alle reden om de kazen binnenkort te gaan proeven! Alle kazen zijn biologisch. Bezoek de website: hij is de moeite waard! en ook op Youtube te zien! http://www.kaasmeestervantricht.be/kaasassortiment-half-harde-kazen/

!!!nieuw:        kaas van Marije en Hugo van der Poel uit het                         Groene Hart: Slowfood-kaas! *)


                        kaas van Frederic en Michel van Tricht uit                         Berchem: beste affineur van Europa

Naast slager is Nico Englebert ook traiteur en cateraar. Laat je informeren. Deze canapéetjes werden door Sonja Englebert gemaakt en in een mum van tijd was de schaal leeg...Vraag de brochure.

  

la Trappe noix

oplegkaas én Marije

Nagekomen 'worst-nieuws'....Ook Englebert is een befaamde worstmaker; alles met LIVARvarkensvlees: lees je mee...:

verse venkelworstjes met lardo colonato, worstjes met salie en 's zomers in het assortiment de Boerewors (met zeer exclusieve zuidafrikaanse kruiderij).

Ook lekker, maar gemaakt door Brandt&Levie: worstjes naar Italiaanse receptuur met o.a. venkel, lavendel, rozemarijn enz.

In het voorjaar is er het lamsvlees uit Texel. Wereldberoemd omdat het zo mooi mals en sappig is.

Ook heeft Englebert soms lamsvlees uit de Lozère-streek (Frankrijk). Als je Nico mag geloven is dat de absolute top (en waarom zouden we niet?...)

In het najaar en in de winter komt het Kempisch heidelam. Elke soort heeft weer zijn specifieke kenmerken en hoort ook bij een bepaals seizoenGa het ontdekken. Nico vertrelt er graag over.

Ook van het rundvlees heeft Nico verschillende rassen: Het Ierse Meadow Meat en soms ook het Zwitserse Simmentaler-ras. Dit vlees hangt in zijn koelcel op jullie te wachten. Prachtige entrcôte en côte de boeuf(€ 29,50 per kilo), ossehaas, T-bones, ribeye... Mooi dooraderd vlees staat borg een mals en sappig vlees. Heus het vlees moet er niet 'mager'  uit zien. Het vlees is 5-6 weken dry-aged. De BBQ kan aan!


Al vele jaren geleden werd door Nico Englebert een ribeyerollade met gedroogde tomaten en bosuitjes bedacht. Deze rollade werd bekroond met de eerste prijs door een vakjury. Je hoeft hem alleen maar in de oven te schuiven. Zo heeft Nico veel 'halfproducten' van uitmuntende kwaliteit, die het leven van drukke mensen gemakkelijk maken...

Zo zijn er meer mogelijkheden als je niet veel tijd hebt of geen zin lang in de keuken te staan. Dan kun je met zijn stoofpotpaketten goede sier maken…. Elke week staat er weer een ander stoofpotpakket klaar, b.v. rundvlees met courgette, paprika en perzik, cassoulet, Irish stew of Italiaanse stoofpot. Alle ingrediënten voor de stoofpot én het recept worden meegeleverd. De slager heeft steeds wisselende primeurs: b.v. jambon persillé (van Livar), balkenbrij, patés...

  

Al enkele jaren heeft Nico mooie kaas, die je niet in de supermarkt zult zien!  Nico de taak op zich genomen de buurt van goede en lekkere kaas te voorzien. En Hoe!

In de Telegraaf van 26 april 2014 wijdt Felix Wilbrink een hele pagina aan de beroemde Belgische affineurs Frederic en Michel van Tricht én ook aan Betty Koster ons bekendste kaasvrouwtje uit Santpoort!

balkenbrij, bloedworst

en zult van LIVAR