Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home
Smaakweb | home

  disclaimer | adverteren |

Slagerij Dungelmann

Hoogstraat 34

2513 AS  Den Haag

website: www.dungelmann.nl

Openingstijden: maandag van 11.30 tot 18.00, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.00, zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur.

 

  

(terug naar vlees)

(terug naar vlees)

Smaakvrienden wezen ons erop dat deze slager er toch zeker op hoort... Natuurlijk zijn we het er heel erg mee eens. Deze slager bestaat al  meer dan 150 jaar én heeft opnieuw het predikaat hofleverancier gekregen. In gedachten zien wij Alexander en Máxima al bijtend in die overheerlijke croquet!

Heb je het over Dungelmann dan begint bijna iedereen over de croquetten (ja, zo chic worden ze geschreven hier). En dan onmiddellijk de vraag of je de 'oude' of de 'nieuwe' het lekkerst vindt. Wij mochten proeven. Wat blijkt de 'nieuwe' is onlangs in april vernieuwd (na een jaar van ontwikkeling) en heet nu "koninklijke". De receptuur is veranderd en de korst is steviger geworden. Het allergrootste verschil tusen de twee rivalen is het zoutgehalte. Wij vonden de 'nieuwe' een heel mooie smaak hebben en inderdaad minder zout. Voor de salpicon staan botten en vlees een hele nacht te trekken en dat proef je echt! Mooi puur product!


En ja er valt bij Dungelmann verder nog heel wat te ontdekken: vlees van Black Angus-en van Limousinkoeien. Varkensvlees van goede Nederlandse mesters en Iberico.

rechts de 'oude' en links de 'nieuwe'

Dungelmann in de Hoogstraat

black angus

limousin

99% van het vlees dat Dungelmann verkoopt is scharrelvlees.
Deze slager is geen fan van het zgn. 'dry aged' vlees; je zult hier geen rijpkasten vinden. Zij zijn van mening dat het vlees teveel sappen verliest en daardoor minder smakelijk, maar wel duurder wordt...


Bij Dungelmann vind je ook een grote sortering kant-en-klaar producten, die bijna dagelijks vers worden gemaakt. Soms worden basisproducten zelf geconserveerd om de houdbaarheid te verlengen. Deze wordt streng bewaakt en men weet uit ervaring hoe lang een bereid product houdbaar is. En hoewel wij erg van het zelf maken zijn, moeten we toegeven dat het er allemaal erg smakelijk uitzag!

Het vlees van Black Angus is vetter en meer doorregen; het Limousinvlees past wellicht meer bij de Nederlandse smaak. Black Angus is door het vet malser. Van beide is de smaak voortreffelijk (vinden wij).

black angus

limousin