Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home
Smaakweb | home

                                                                                              disclaimer | adverteren |

VIS.

Frederik Hendriklaan 121.K

2582 BX  Den Haag

website: www.vispuntspakenburg.nl 

Openingstijden:maandag tot vrijdag 9.00 tot 18.00 uur, zaterdag tot 17.00 uur

  

(terug naar vis)

Een klein zwart driewielautootje siert al een paar jaar de straten in en om de "Fred". De knalgele reclame laat er geen twijfel over bestaan: hier ergens moet een viswinkel zijn.... En wat voor een winkel. Een winkel die pretendeert de Beste Viswinkel van Nederland te zijn (of misschien wel te wíllen zijn). Wij waren er al een paar keer en kregen lovende kritieken. Klantvriendelijk, fijne collega's, mooie spullen. Wij gingen al een paar keer op bezoek en met de Nieuwsbrief over de "Fred" gingen we overstag en ruimen nu een plaatsje voor hen in! (zie ook de nieuwsbrief over de garnalenkrokettenproeverij)

(terug naar vis)

het grappige vis.-autootje

op de "Fred"

Bij binnenkomst denk je onmiddellijk aan een vistraiteur. Vele schalen met met kant-en-klaar-gerechten die op een gemakzuchtige eigenaar wachten...  Heb je weinig tijd om te koken dan wordt het je hier wel heel gemakkelijk gemaakt! Salades, viskoekjes, gratins. Soms hoef je een bakje zomaar in de magnetron of de oven te schuiven.


Daar komen wij nu even niet voor: wij zijn van Smaakweb en maken het lekker zelf....

Wij zochten in de verse-visvitrine naar een lekker visje. De keuze viel op rougetfilets, maar had ook sliptong, kabeljauwhaas  of-staart kunnen zijn. Het assortiment is niet heel groot zoals b.v. Simonis, maar groot genoeg om een keuze te kunnen maken!

Onze keuze viel niet op de scholfilets.. die kwamen uit de diepvries, omdat het nu geen vangstseizoen is. (Smaakweb: dan wil je die misschien ook niet kopen...!)


Bij de rouget kregen we een goed en smakelijk advies (de man in de winkel is duidelijk een grote viseter): niet teveel mee doen. Op de grillpan en dan een paar minuten op hoog vuur met alleen olijfolie en citroensap als begeleider. Klinkt goed.


Eigenwijs dus toch anders: olijfolie en knoflook in de pan, paar ansjovisjes erbij en zachtjes laten smelten. Tomatenblokjes erbij en even laten sudderen met beetje zout en peper. Dan de rougetfilets erop en ongeveer 10 minuten laten garen op de 'vlees'kant. Vers brood en beetje sla er bij...lekker!

het enthousiaste personeel

kant-en-klare viskoekjes en pasta's

Van Sylvia de T. hoorden we over de workshops die hier worden gegeven. Zij vond het een leerzame avond. Hebben jullie ervaringen?