Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home

Smaakweb | home



                   disclaimer | adverteren |

Simonis aan de haven

Visafslagweg 20

2584 DM  Scheveningen

Website: www.simonisvis.nl

Openingstijden: maandag t/m/ zondag (7 dagen) van 9.00 tot 18.30 uur.

Alleen 1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten!

(terug naar vis)

Dit jaar 2014 is Simonis wéér 2e in de Haringtest van het AD! Simonis werd dat vorig jaar ook al, in 2012 3e en in 2011 1e. Hulde! De winkel aan de haven is door het AD onlangs beschreven als de mooiste van Nederland en daar sluiten wij ons gaarne bij aan!. Waterdamp wolkt heel futuristisch als koeling boven de vissen. Heel veel vissoorten, maar ook kant-en-klare producten als sushi of guiches en alle producten om sushi zelf te maken. Ook salades en pasta's...

Tong, tarbot, griet, heilbot, zwaardvis kabeljauw, schol enz. Hier vang je nooit bot...


Ook schaal- en schelpdieren zijn ruim voorradig. In het grote homarium zitten kreeften: Canadese kreeften en in het seizoen (eind maart tot juni) de Oosterscheldekreeft. Deze kreeft heeft zelfs een eigen website: www.oosterscheldekreeft.nl . Het schijnt dat ze DNA hebben dat afwijkt van andere kreeften en dat het beschermde opgroeien in de Oosterschelde er toe bijdraagt dat ze zo vermaard (lees: lekker) zijn. De Canadese kreeften kun je vaak ook gekookt kopen. En ook halve die je even onder de grill moet schuiven met kaas erop. Kook ze eens zelf: 8 minuten in een pan kokende court bouillon. Je moet er een beetje moedig voor zijn...

(terug naar vis)

oosterscheldekreeft

noordzeekrab

(tourteau)

In de waterbak zijn verder verschillende schelpdieren te vinden, die er met een netje worden uitgevist. Vongole in een paar maten en soorten. 


De oesters zijn er verschillende variëteiten: de Gillardeau-oesters zijn volgens ons het lekkerst. Een beetje met een zoete nasmaak. Allie Simonis attendeerde ons er op. Ze zijn heerlijk! Ook zijn er Fines de claires. Eet ze met een beetje peper en citroensap, of met een beetje goede (bv.frambozen)vinaigre met een gesnipperd sjalotje.

In 2013 werd restaurant Catch by Simonis geopend aan de Dr. Lelykade. De voortdurende drukte op het terras én binnen in het restaurant laten zien dat het met de kwaliteit wel goed zit....Mooie ambiance, prima prijs/kwaliteitverhouding.

Wíj zijn dol op de Kingcrab....

De kingkrabpoten zijn lekker. Meestal zijn ze diepgevroren te koop. Soms ook ontdooid. Probeer ook eens de Noordzeekrabben. Ze verkopen soms hele levende krabben, maar heel vaak ook alleen de poten. Als ze echt goed vers zijn, een traktatie... Voor een recept zie de receptenlijst (augustus 2011).

Ook een aanrader zijn de "broodjes" tonijn. De tonijn is bestrooid met sesam en peper en wordt desgewenst voor u in plakjes gesneden. Koop er een flesje Japanse sesamdressing bij: heerlijk als lunch- of voorgerecht.

In de vernieuwde winkel kun je veel meer krijgen dan voorheen; het assortiment is beduidend groter geworden. Veel blikjes, potjes en sauzen en ook veel groenten, die je zelf in je mandje stopt. Het knapperige Italiaanse brood maakt de maaltijd af...

Op de website kun je van alles bestellen.

een yellowfintonijn in de vitrine

sushi in vele variaties

de tonijn in een Japans jasje

geen zin in koken...?