Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | home



Smaakweb | home

 disclaimer | adverteren |

Vers uit de Gers

Kanaalweg 36

2584  CL  Den Haag

Website: www.versuitdegers.nl

Openingstijden: op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag. dinsdag en zondag gesloten


Ton Oosterhout is fotograaf, maar daarnaast importeert hij specialiteiten uit de Gers.

Door Mirjam en Frank en Simone kwamen we hem op het spoor. Zijn prachtige strengen en bollen knoflook liggen te koop o.a. bij Olivino, bij slager Englebert, Ammerlaan, bij Simon de Vogel en nog enkele winkels in Den Haag. Soms is de 'ail' op; dan moet je gewoon even wachten op de nieuwe oogst! Die komt in augustus.


klik hier voor de nieuwsbrief die we aan hem wijdden (mei 2015)

terug naar mediterrane winkels

Een bezoekje aan de winkel? Je krijgt er geen spijt van...


Een aanrader, dit piepkleine winkeltje op de Kanaalweg. Knoflook uit de streek de Gers in Frankrijk; de streek waar Ton een huis heeft. De plaatselijke producenten van daar, zijn in dit winkeltje vertegenwoordigd: die van de paté, van de rillettes (minder vet voor ons Ollanders!), worstjes, honing, en heel veel knoflook: daar begon het allemaal mee.


Dit winkeltje is echt een stukje Frans grondgebied!


Ton heeft nu ook heerlijke wijnen en likeuren, die je natuurlijk ook nog mag proeven. La belle Sandrine, Bisou: mmmmm

heel simpele ruimte, maar je kijkt je ogen uit..

  

paté's, rillettes, honing, worstjes....

Ton Oosterhout met Anneke

De ail violet: paarse knoflook

Niet alleen knoflook

Naast knoflook is er heel veel te zien én te proeven. Wij proefden paté met eendenlever. Niet te zout, mooi van smaak. Ook een Portugese olijfolie met in de 'afdronk' een licht pepertje. We namen ook mee naar huis Piment d'Espelette van zeer goede kwaliteit.Ton vertelt er graag over en laat heerlijke dingen proeven. Onlangs een heerlijk knoflooksoepje!


Ga eens kijken; je krijgt geen spijt!

De knoflook uit de Gers: ail violet


Deze knoflook mag niet rose genoemd mag worden maar VIOLET!. Prachtige bollen liggen in een mand aan de straat en de strengen hangen in de poort! Fransen, die hier veel wonen, weten de weg naar zijn winkeltje goed te vinden. Zo goed dat 50% van de knoflook (en andere waren) naar hen gaat!


De knoflook groeit 1 jaar in de volle grond en niet in de kas (zoals veel andere knoflook wel). Er komt géén groene kern in en blijft veel langer goed. De schilletjes om het vruchtvlees trekken vacuüm en daarom blijven ze langer houdbaar. De tenen zijn groot en heel sappig. De geur is onweerstaanbaar; niet onuitstaanbaar....


De knoflook blijft natuurlijk niet een heel jaar vers, maar zelfs aan het eind van het seizoen (juni/juli) zijn de bolletjes erg goed.

l'Heure de l'apero?

Met een 'Bisou' van Ton een succes!

terug naar mediterrane winkels