Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren

Smaakweb | home
Smaakweb | home


 disclaimer | adverteren |

Donato Delicatessen

Van Hoytemastraat 22A

2596 ER Den Haag

website: www.donatodelicatessen.nl

openingstijden: maandag 11.00 tot 18.30, dinsdag tot

vrijdag 9.30 tot 18.30, zaterdag 9.30 tot 17.30,

zondag gesloten.

terug naar mediterrane winkels

terug naar mediterrane winkels

Op de hoek van de Weissenbruchstraat vind je deze Italiaanse delicatessenwinkel. Binnen oogt het zowel fris als gezellig. De nadruk ligt dan ook op vers en hygiënisch.

Voorin een paar tafeltjes waaraan je kunt koffiedrinken of een hapje kunt eten. De Napoletaanse espresso, cappuccino, café latte etc. zijn natuurlijk van perfecte Italiaanse kwaliteit. Wij waanden ons even echt in Italië! Verder naar achteren een lange counter en aan het raam een lange bar waaraan je ook kunt zitten en je krantje kunt lezen.

De eigenaren Dario en Marije Donato hebben Napels verruild voor Den Haag maar hebben de beste producten uit de omgeving meegenomen. Er is een ruime keus aan verse panini, ook om mee te nemen. Elke dag worden verse pasta en nagerechten gemaakt zoals Tiramisu, Torta della Nonna etc. Natuurlijk zijn er veel soorten antipasti, Italiaanse vleeswaren en kaassoorten. Tenslotte serveren deze gastvrije Italianen elke dag bijzondere vlees- en visgerechten. Natuurlijk ontbreken ook de diverse soorten olijfolie, gedroogde pasta en wijn niet.

  

Dit vertelt de eigenaar op zijn website over Prosciutto di Parma:

"Prosciutto di Parma is een rauwe ham die kort, hangend gerookt is en een Parma brandmerk heeft. Wij willen graag een misverstand uit de wereld helpen. Alle in Nederland verkochte "Parmaham" tenzij er een brandmerk op aanwezig is, is geen Prosciutto di Parma, en dus in onze ogen, geen Parmaham.  Dat leest u goed! Het is slechts rauwe ham.

De Nederlandse Consumentenbond heeft bepaald dat alle rauwe hammen die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, zich parmaham mogen noemen. Hier zijn wij Italianen niet blij mee. Prosciutto di Parma is een merknaam die staat voor een bepaalde, excellente kwaliteit die door het toepassen van allerlei processen niet te evenaren is. Prosciutto di Parma is een B.O.B.product (Beschermde Benaming van Oorsprong). De ham moet dus in Parma zelf gemaakt zijn van Italiaanse varkens.

Er zijn ook in Italië vele andere soorten en merken rauwe ham verkrijgbaar, deze dragen dan hun eigen merknaam zoals bijv. Prosciutto San Daniele, Prosciutto Toscano enz.(ook bij ons verkrijgbaar).

Ook deze hammen zijn van prachtige kwaliteit, en dragen daarom trots hun eigen merknaam.

Het is dus belangrijk om te weten wanneer u betaalt voor "slechts" rauwe ham die Parmaham genoemd wordt, of voor de kwaliteit van Prosciutto di Parma."

Goed om te weten!!

hier scoor je ook leuke kadootjes

hier koop je échte Parmaham!

foto's van de website van Donato