Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren



Smaakweb | home
Smaakweb | home

                                                                                                  disclaimer | adverteren |                                         

Westerbeek Bonbon-atelier

Van Slingelandtstraat 121

2582 XL  Den Haag

website:www.bonbonatelierwesterbeek.nl

Openingstijden: dinsdag - vrijdag 10.00 – 18.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur

  

schaal met Westerbeek-bonbons

Irish coffee melk

baton café

Irish coffee puur

terug naar lekker zoet

roma

winkel en atelier Westerbeek

sinaasappelschijfjes

(moeten nog door de chocolade)

'Westerbeek's Bonbon-atelier' bestaat al meer dan 100 jaar..!


Nico Fernandes is de eigenaar van Bonbon-atelier Westerbeek. Meer dan 25 jaar geleden nam hij de zaak over. Meneer Westerbeek overleed en met behulp van mevrouw Westerbeek en een klein opschrijfboekje ontcijferden zij de recepten voor de verschillende bonbons. Veel bonbons worden door Nico nog steeds gemaakt. De Baton Café, de Roma, de Irish Coffee zijn een paar voorbeelden. Zelf ontwikkelde hij de Noisette en de Noir. Hij stelt zichzelf hoge eisen en dat proef je!

Wij waren in zijn atelier en winkel en proefden de Baton Café. Ook een sinaasappelschijf (voor de helft onderdompeld in chocolade) vond zijn weg...  Uit een grote doos van Callebaut haalde hij een tablet van 5 kilo chocolade. Daarmee begint het allemaal: Nico maakt er 30 verschillende bonbons mee.

Loop je door de van Slingelandtstraat dan zie je hem steevast in zijn atelier aan het werk; heel af en toe op drukke dagen roept hij assistentie in.

Nico heeft passie voor zijn vak; alleen het beste is goed genoeg voor hem. Joke Korving interviewde hem al eens in 2010 voor Den Haag Centraal.

Nico met het tablet chocola van Callebaut

Zo wordt een bonbon gemaakt:

als de vulling gemaakt is en, een nachtlang wat is opgesteven, wordt die in banen gespoten. Daarna krijgt de bonbon

een jasje van chocolade.


De bonbons van Westerbeek kosten € 4,95 per ons

De sinaasappelschijven zijn

€ 5,80 per ons.

terug naar lekker zoet


In de etalage liggen heerlijke bonbons op jullie te wachten. Daar kun je echt mee thuis komen!

Als je toch in de gezelligste winkelstraat van Nederland bent...ga dan zeker even in de van Slingelandtstraat kijken.

foto's van deze pagina zijn van ons én van de website van Westerbeek