Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren

Smaakweb | homepage
Smaakweb | wild

          disclaimer | adverteren

Kookboekenselectie van Smaakweb

Aan Tafel van Cyrril Lignac

meer dan 300 brasseriegerechten

Bevat verschillende hoofdstukken: van fijne, feestelijke hapjes tot amuses voor een stevige appetijt de lichte keuken met salades, tartares en vruchtensappen snel-klaargerechten en nostalgische en exotische desserts en ten slotte ook recepten voor een klein budget. Een ideale mengeling van traditionele en moderne keuken, gemakkelijk klaar te maken door iedereen. Een toegankelijk, eenvoudig en eerlijk kookboek van een geliefde Franse chef. Mooie fotografie.

Thuis koken met Ferran Adrià


Thuis koken met Ferran Adrià geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het restaurant elBulli elke dag samen kookte en at. De 'beste chef' van de wereld geeft zijn geheimen prijs: hoe maak je de perfecte spaghetti met tomatensaus, de lekkerste Thaise curry of de romigste chocolademousse? De ingrediënten staan beschreven voor als je maar met tweeën bent of met een hele grote groep.

River Café Kookboek Easy 1 en 2

van Rose Gray en Ruth Rogers


Rose Gray en Ruth Rogers, eigenaars van het internationaal bekende River Café in Londen, zijn beroemd om hun eerlijke innovatieve gerechten. Voor deze boeken hebben zij een prachtige selectie gemaakt van recepten voor mensen die lekker willen eten zonder te veel drukte eromheen. De recepten zijn niet moeilijk te maken. Ze getuigen stuk voor stuk van fantasie en de flair die hun handelsmerk zijn. Engelstalig en Nederlandstalig!

terug naar home

Plenty van Yotam Ottolenghi


Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Een feest voor de vegetariër en voor hem/haar die het slechts parttime is...(zoals wij)

Mijn little Italy van Laura Zavon


Mooie foto's en veel authetieke Italiaanse recepten en ook veel aandacht voor de ingrediënten. Een spaghetti carbonara mèt artisjokken is nooit meer als voorheen! (geen room...)

Veel aandacht voor antipasti, pizza, pasta, kazen, vleeswaren etc. met veel informatie over de beste soorten en daarbij een aantal bereidingswijzen en recepten. Originele en trendy vormgeving.

De Perfecte Steak en Het perfecte varken

van Marcus Polman


Een mannenboek, waar vrouwen veel plezier aan zullen beleven. Geen boek voor mensen die hun vlees bij de grootgrutter kopen of het doen met kiloknallers. Uitgebreid wordt beschreven hoe de dieren moeten zijn opgevoed voor ze op je bord belanden. Alleen dan én met de 'tools' van dit boek bereid je inderdaad de "perfecte steak"! Ook lekkere bijgerechten en het begeleidende glaasje wijn staan beschreven. Heb je eens geen zin zelf aan de slag te gaan, dan staan er ook adressen in om je steak buiten de deur te eten.

Inmiddels is in 2013 ook 'Het perfecte varken' verschenen.

River Café Kookboek Groen

van Rose Gray en Ruth Rogers


Alle kookboeken van River Cafe Kookboeken zijn bijzonder! In receptuur als in hun eenvoud.

In het RIVER CAFE KOOKBOEK GROEN leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste groenten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en fruit, die de basis vormen van hun manier van koken.
De 150 fantastische Italiaanse recepten, met ingrediënten die variëren van artisjokken en vijgen tot porcini en kastanjes, blinken uit in eenvoud en zijn altijd weer verrassend. E zijn nog meer delen...('n blauwe en een gele en een lichtblauwe).Allemaal de moeite waard.

Homarus box van Flip Verheyden

- de basis      deel 1

- het product deel 2

- het gerecht deel 3


De basis, het product en het gerecht. Drie schitterende boekjes van culinair journalist Flip Verheyden en culinair fotograaf Tony le Duc. Mooi is het uiterlijk en simpel is de binnenkant: op de linker pagina simpele tekst zonder opsmuk en op de rechterpagina paginavullend een enkele foto. Mooie foto's en simpele klassieke gerechten!

  

Het Groot Vlaams KookboekEen echt standaardwerk dat echter ook iedere lekkerbek, beginneling of kookfanaat, zal bekoren. Het werd meer dan driekwart eeuw geleden uitgebracht en het is een basiskookboek, vergelijkbaar met 't kookboek van de Haagsche Huishoudschool, maar dan beter. Het is helder en duidelijk geschreven, zodat ook iedere beginneling ermee kan leren koken, maar waarop ook de ervaren kok nog altijd terugvalt. Sinds de eerste uitgave zijn er al bijna 2,5 miljoen exemplaren van verkocht. Garnalenkroketten, kaaskroketten, Hasseltse terrine..moeten we nog meer uitleggen...

Sauzen

van Erik van Loo


Erik van Loo is chef-eigenaar van het gerenommeerde tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Zijn keuken is er een van eerlijke bereidingen, wat je proeft is de beste kwaliteit ingrediënten en pure, echte smaken. De basis van zijn gerechten stoelt op wat Erik zijn ‘sauzenstelsel’ noemt. Voor hem is saus niet zomaar een smaakverrijker, het is de start en het eind. Zijn sauzen, bouillons, jus en fonds zijn licht en eerlijk en vormen het fundament van zijn signatuurgerechten. In dit boek wordt zijn sauzenstelsel beschreven.

  

Kotkitchen  van Marie-Claire Quittelier


Handig kookboek voor iedere kamerbewoner. Studenten hebben geholpen met de keuze van de recepten en een diëtist-voedingsdeskundige geeft uitleg over evenwichtige voeding die de studieresultaten positief kan beïnvloeden. Het boek bevat 40 budgetvriendelijke recepten (inclusief 26 vegetarische) met bijbehorende foto’s en opgave van voedingswaarde, calorieën etc.. Deze zijn gemakkelijk en snel te bereiden met een minimum aan materiaal. Daarnaast handige tips over de inhoud van de voorraadkast, het keukengereedschap, bewaaradviezen, basistips over de verschillende bereidingswijzen etc.

Comfortfood van Janneke Vreugdenhil


'Onze' Haagse Janneke Vreugdenhil

laat ons in dit boek delen in haar meest comfortabelste recepten en onderzoekt en vertelt ons hoe ze op onze emoties inwerken!

Over de geur van versgebakken spek in de ochtend, soep als levenselixer, de troost van roeren in een pan risotto en het verband tussen chocolade en geluk. Dat willen we toch allemaal weten...

Janneke is ook grote fan van 'onze' slager van den Broek. Kijk maar op zijn site.

Een topper uit dit boek vinden wij de witlof!

Ottolenghi 3X

van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

  

  1. Ottolenghi HET KOOKBOEK is een algemeen kookboek. Naast veel groentegerechten dit keer ook plaats voor vlees- en visgrechten en brood, cakes, taarten meringues en sauzen. Marjoleine de Vos (NRC LUX 10-03-'12) adviseert haar favoriet: Sint Jacobs- mosselen met zeekraal, saffraanaardappelen en aïolie. Yotam Yammie...
  2. Het boek PLENTY was geheel vegetarisch.
  3. Ook gezien in de winkel bij Paagman: JERUSALEM. Een kookboek met Joodse recepten

Het Nederlands Viskookboek

van Bart van Olphen


In ruim zestig recepten laat Bart zien hoe verschillende duurzame Nederlandse vissoorten het beste kunnen worden bereid: tong in botersaus, op de huid gebakken kabeljauw, dagverse sushi. Ook aandacht voor waar je de vis koopt. Maar waar koop je de beste en meest duurzame vis? (Smaakwebwinkel natuurlijk!)

Welke basissauzen zijn lekker bij vis? En welke wijn drinken we erbij? Hollandse wijn of toch een buitenlandse druif ? Bart geeft antwoord, vertelt over zijn slag tegen overbevissing en zijn strijd voor duurzame visvangst. Ook legt hij uit hoe je vis schoonmaakt, Hollandse garnalen pelt en oesters opent zonder schade aan het levende beestje, en je hand.

Rick Stein Van Kust tot Kust

van Rick Stein


Tip van Joost: Rick Stein verzamelde 150 van zijn populairste recepten die de kust te bieden heeft. Ingedeeld naar regio: Groot Brittanië en Ierland, West-Europa, Mediterranee , Nieuw-Zeeland en Amerika. Verwacht niet alleen visrecepten, want er staan ook heerlijk recepten met vlees in!

  

Fast, Fresh, Simple

van Donna Hay


Tip van Jaap: L. Donna Hays nieuwe boek Fast, Fresh, Simple bevat meer dan 160 recepten. Donna geeft al haar slimme tips en snelle trucs om eenvoudige, lekkere en prachtige gerechten op tafel te zetten. T

  

WineGrapes; a complete guide tot 1368 vine varieties

van Jancis Robinson e.a.

Hilary Akers tipte in de laatste week van 2012 een prachtig Engelstalig boek dat verschenen is over alle druivenrassen waarvan wijn gemaakt wordt:

"WineGrapes; a complete guide to 1368 vine varieties"

 €105,-van Jancis Robinson ea

Lees via deze link er al heel veel over....

http://www.jancisrobinson.com/categories/wine_grapes.html

  

aanmelden nieuwsbrief

Eerlijk wild en duurzaam

                             gans opeten

door Donald Buijtendorp & Ed van de Schootbrugge, Groen& grijs communicatie.


Een prettig kookboek dat heerlijke, super eenvoudige recepten presenteert met als hoofdingrediënt GANS! Dit boek geeft informatie over de dieren. De gans is eerlijk, wild en duurzaam: dat smakelijke vlees van gans gooien we toch niet weg? 'Alles wat geschoten wordt, zou ook opgegeten moet worden.'

Onze poeliers hebben steeds vaker gans in huis en anders is het te bestellen.

Vraag maar aan dhr Gleijm van Ammerlaan