Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren

Smaakweb | homepage
Smaakweb | homepage

                                                                                                       disclaimer | adverteren

 estafette-recepten

terug naar home

terug naar home

  














!

  

recept van Felice

Gezonde maaltijdsoep met tomaten, kip en groenten

Ingrediënten voor 4 personen:


2 uien
2 teentjes knoflook
400g kipfilet (in stukjes)
1 klein blikje tomatenpuree
250g Italiaanse roerbakgroenten
2 kippenbouillonblokjes
1 bekertje crème fraîche
50 g boter

2 eetlepels bloem3 eetlepels shoarmakruiden
zout en peper

Pel en snipper de uien en de knoflook.  Meng de shoarmakruiden en bloem en wentel er de stukjes kip door.

Verhit de boter in een pan en roerbak de stukjes kip lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 1 minuut.

Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de roerbakgroenten toe en laat de soep in 10 min gaar worden. Breng op smaak met zout en peter. Roer de crème fraîche door de soep en laat deze weer door en door warm worden.
Heel lekker met een (desem-)volkorenbrood.

  

recept van Evie


Risotto met Parmaham, Spinazie en


Ingrediënten voor 4 personen

12 plakken prosciutto

4 pomodori

olijfolie

200 gr. spinazieblaadjes

12 groene asperges

Parmigiano Reggiano (een stuk)

versgemalen peper


dressing:

Olijfolie extra vergine

limoensapvan ½ citroen

verse basilicumblaadjes (½ kopje)

1 el bruine suiker


Risottorijst

klont boter

kippenbouillon

  

Bereidingswijze:

De dressing: Knip de baslicumblaadjes in dunne reepjes en doe ze samen met de olijfolie, het limoensap en de bruine suiker in een potje met een deksel. Schud even goed en zet apart.


Leg bakpapier op de bakplaat en leg de prosciutto er op.


Snijd de tomaten in tweeën en leg deze met de snijkant omhoog bij de prosciutto. Erop mag ook als je geen plek hebt. Strooi er zwarte peper op en besprenkel met olijfolie.


Zet de oven aan op 180 gr. en bak de prosciutto krokant en totdat de tomaten zacht zijn. (20 min. ongeveer)

Zorg dat de prosciutto niet verbrandt!

Snijd de onderkanten van de asperges en en kook tot ze knapperig gaar zijn.


Bereid de risotto volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.


Als de risotto klaar is en de prosciutti en de tomaten in de oven staan, blancheer je de spinazie in een beetje overgebleven bouillon van de risotto.

Schep de risotto op 4 borden; verdeel daar eerst de spinazie over, dan de prosciutto, de tomaten en vervolgens de asperges. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over in mooie krullen. Giet er wat van de dressing over en zet de rest in een kannetje op tafel

Eet smakelijk!

recept van Janny


Zuurkoolschotel voor koude dagen


Ingrediënten voor 4 personen


1 kilo kruimige aardappelen

750 gr zuurkool

250 gr. spekblokjes

flink handje gewassen blanke rozijnen

1 grote of 2 kleine uien

kippenbouillon

goede rookworst

2 tomaten in plakjes

oude geraspte kaas

1 ei

boter,zout,peper,nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze met klein beetje zout gaar.

Bak de gehakte ui en spekblokjes in wat boter. Voeg de zuurkool toe en bak deze mee. Doe de rozijnen erbij en voeg de bouillon toe zodat alles net onder staat. Laat 25 minuten koken.

Giet de aardappelen af,stamp ze fijn, voeg wat melk, klontje boter en ei toe en klop dit met de mixer tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Giet de zuurkool eventueel af en schep voorzichtig door de aardappelen zodat het een luchtig geheel wordt.

Bereid de rookworst.

Doe de zuurkool in een ovenschaal. Doe de plakjes rookworst afgewisseld met plakjes tomaat dakpansgewijs op de zuurkool. Bestrooi met geraspte kaas en laat in de oven even bruin garen.