Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren





Leuke tips....

Wanneer je niet elke dag tijd of zin hebt naar de Fred te gaan, maar toch wilt genieten van het heerlijke desem brood hebben we een paar goede tips:

1. Leg het brood in twee helften in de diepvries. Haal één helft uit de diepvries. Leg het brood in de combimagnetron en laat het halve brood eerst 1 minuut in de magnetron en aansluitend 10 minuten in de (dan nog koude)oven die staat ingesteld op 220 graden. Je brood is na 11 minuten van een perfecte korst voorzien; vaak nog lekkerder dan dat je het brood bij de bakker ophaalde!


2. Geen ruimte in de diepvries? Desembrood blijft veel langer lekker. Het is heerlijk in de roodbrooster, onder de contactgrill of de toaster.


3. Brood over? Laat het brood onder een handdoek gerust een paar dagen drogen en wrijf het dan tot paneermeel. Je hebt dan de beste paneer die je kunt denken! Is het brood nóg niet helemaal droog: even een paar minuten in de hete oven laten toasten.


4. Smaakvriend Sjouke heeft het hartige plateau uitgeprobeerd (voor 2 pers., € 9,75 p.p.), dat werd geserveerd met 4 soorten brood. Dit bestaat o.a. uit boerenkip-, mediterrane tonijnsalade, buffelmozzarella, geitenkaas, vitello tonnato. Hij dronk er eigengemaakte (citroen)limonade bij en was heel tevreden. Ook de bediening was prima.

Tip van Sjouke: reserveer vroegtijdig! En de betaling gaat alleen met pin.

  

brood & patisserie

 disclaimer | adverteren |

Vlaamsch Broodhuys

Frederik Hendriklaan 100

2582 BE   Den Haag


Bankastraat 76

Den Haag


website: www.vlaamschbroodhuys.nl

openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 8.30 tot 18.30 uur

zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur, zondag van 9.30 tot 18.00 uur

Wij kenden het brood van het Vlaamsch Broodhuys al van Panisse (jaren geleden) in de Frederikstraat. Ook hebben ze winkels in o.a. A'dam en Utrecht. Den Haag twee mooie winkels in de gezelligste straten van Nederland! En niet alleen winkel, maar ook een "Baker's café"; je kunt dus eerst proeven of je het brood wel lekker genoeg vindt... als je tenminste een tafeltje kunt bemachtigen.... Ze hebben ook jammetjes, thee, taartjes, koekjes....

Je kunt een tas brood laten inpakken via een bestellijstje, terwijl je een kopje koffie drinkt of luncht. Buiten zitten kan ook.


Begin 2015 ging in de Bankastraat de tweede vestiging van den Haag open.

aanmelden nieuwsbrief

Het brood is gebakken van zuurdesem en denk dan niet meteen aan zuur Duits brood, want dat is hier niet het geval. Het deeg heeft een zeer lange rijstijd en daardoor verdijnt de zure smaak. Wat overblijft is een verrukkelijk geurend deeg, wat de basis is voor heel uiteenlopende broden:

christophe pavé: Aromatisch vierkant tarwebrood met roggedesem en mout bereid volgens de pousse lent methode. De korst is bezaaid met lijnzaad, sesamzaad en bergzout kristallen. Werkelijk een heel lekker broodje! Een aanrader!

Vierkant witbrood van Franse traditie met goudgele kruim en knapperige korst. Bereid volgens de pousse lent methode.

Volkorenbrood gevuld met Turkse vijgen, hazelnoten, krenten en mout en zuurdesem gefermenteerd.

En onze ervaring.... brood is lekker; winkel ziet er mooi uit.

Onze favoriet is de Christophe! Ook leuk: een High Tea in de winkel of buiten op het terrasje




Het brood van het Vlaamsch Broodhuys wordt ook verkocht een stukje verderop op de 'Fred' bij Organic Food for You: Shop in shop.