Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren

Smaakweb | brood

Smaakweb | brood


                                                                                                              disclaimer | adverteren

(terug naar brood en patisserie)

Michel

Jan van der Heijdenstraat 31, 2522 EL Den Haag

Oude Molstraat 17,2513 BA  Den Haag

Breitnerlaan 2, 2596 HC  Den Haag

Rusthoekstraat 56; 2585 CV Den Haag

2e Schuytstraat 121 2417 TL Den Haag

Oude Kerkstraat 3, 2611 HT  Delft


website: www.michelfood.nl

openingstijden:maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur,

zaterdag 8.00 tot 16.00 (Jvh) tot 15.00 (Blt) tot 16.30 (Oms)tot 17.00 (Oks)

zondag 8.00 tot 16.00 (Jvh), 9.00 tot 15.00 (Blt), 8.00 tot 15.00 (Oms),9.00 tot 17.00 (Oks)

terug naar brood en patisserie

Wij koesteren Franse bakkers...en dit is er wéér een. Aangemoedigd door smaakvrienden Carina B., Lietske K., Regine A. zijn we er heen geweest.

Je kunt er je Frans en/of Engels ophalen! Twee keer per dag is er verse aanvoer vanuit de bakkerij die in Rijswijk gevestigd is. De Breitnerlaan (om de hoek van de van Hoytemastraat) opende in november '11 en heeft een hele leuke kleine vestiging en is één van de vier winkels van Michel Caes. Hier maakten wij kennis met zijn mooie Franse brood.

Op de toonbank lagen verder grote moppen meringues die we ook niet konden laten liggen en volgende keer staat op het lijstje crème brulée! Dat scheelt een hoop werk...

Breng ook eens een bezoekje aan de Facebook-pagina....

Dat het brood heel lekker is zie je er aan de buitenkant al aan af! Mooie krokante korst; de smaak is voortreffelijk. Wij kochten baguettes, pain céréales, pain aux noix en mooie bollen wit- en bruinbrood. Als je het brood doorsnijdt zie je de prachtige structuur van het desembrood: stevig, mals en zeker niet zuur. Wij kochten o.a. pain au lin: met lijnzaad. Heerlijk!


Desembrood is zeker niet zuur zoals bv. Duitse broden vaak wèl zijn. In Frankrijk noemen ze dit brood vaak 'pain ancien'; volgens een oud procedé dus. Het heeft veel meer tijd nodig dan brood dat moet rijzen van gist en dat proef je. Het is arbeidsintensiever en dat maakt het brood duurder, maar ook veel lekkerder! Bovendien blijft het veel langer vers.


Er zijn veel verschillende procedé's, hebben we ons laten vertellen. (We laten ons graag eens een keer informeren...)


Delft, 2e Schuytstraat en de Rusthoekstraat zijn tevens lunchroom.

Baguette tradition, Baguette campagne, Baguette Parisienne, Pain au noix, Malt.

foto's van  de baguettes, de galette des roi en de croissants van de website van Michel