Smaakweb | homepage
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | recepten
Smaakweb | home
Smaakweb | home
Smaakweb | agenda
Smaakweb | contact
Smaakweb | contact

Smaakweb | agenda
Smaakweb | home
Smaakweb | adverteren


Smaakweb | brood
Smaakweb | brood


                                                                                    disclaimer | adverteren |

Patisserie Philippe Galerne

Aert van der Goesstraat 24

2582 AK  Den Haag

website: www.philippegalerne.nl

openingstijden: maandag gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30uur

zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur, zondag van 8.00 tot 14.00 uur

(terug naar brood en patisserie)

Deze patisserie is sinds 2007 gevestigd in de Aert van der Goesstraat. Al 10 jaar een van de beste bakkers van Den Haag, zo niet de beste...! Galerne is een echte Franse bakker! Hier kun je je vakantiegevoel weer even terughalen; niet alleen omdat veel Fransen (en andere expats) hier hun brood en taartjes komen halen, maar vooral omdat de kwaliteit hoog is zoals in Frankrijk. Hier echte Franse baguettes in verschillende variëteiten en vormen, b.v. een épis, een campaillette of een 'tradition'. Veel desembroden: pain de campagne, pavé (wit en bruin), Galette Bretonne, broden met noten en vijgen, broden met basilicum en tomaat. Daarom staat op zaterdag en zondag een flinke rij fans tot buiten om voor het ontbijt een heerlijke petit pain of een croissant te kopen. In het assortiment is een bruin brood met 75% spelt en andere graansoorten: pain d'Emile. Het is van desemdeeg en de receptuur is van de Parijse broer van Philippe: Emile. De korst heeft veel zaden.  Philippe vernieuwt zich steeds en bakt in elk seizoen een verschillend assortiment.

Niet voor niets staat op de gevel 'Patisserie': Philippe Galerne bakt prachtige tartes aux fruits; citroen, kersen, chocolade. Taarten en taartjes zoals ze je kent uit Frankrijk... en lekkerder! Ook guiches maakt Philippe: Lorraine en variaties hierop. De foto's spreken voor zich!

terug naar brood en patisserie

Philippe vertelt ons over zijn desemdeeg....


 Twee keer per week wordt verse jam gemaakt van vruchten van het seizoen.


Mandarijnen, abrikozen, passievruchten, frambozen, aardbeien....en meer: (naar het seizoen)

         petit fours: miniatuurtjes van de taarten en taarten van Philippe

Broden naar het seizoen

Galerne is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe broden. Het assortiment wisselt dan ook regelmatig.

In de zomer is het assortiment weer iets anders dan b.v in de winter.


Wij waren erg te spreken over het stokbrood met tomaat en gebakken spekjes en ook het brood met stukken gedroogde tomaat en basilicum en het brood met noten en vijgen is erg lekker!

In het weekend wordt soms een 'galle' gebakken; een Joods brood dat op de sabbat wordt gegeten.


Met Pasen vind je er een brood met kurkuma (geelwortel): knalgeel dus...

macarons in de maak!

pain du nord